Coaching met behulp van paarden voor psychisch herstel.

De kracht van dieren in het herstelproces van mensen is al lang erkend. Paardencoaching is een relatief nieuwe, maar snel groeiende benadering die de unieke band tussen mens en paard benut om te helpen bij psychische problemen. Als GGZ verpleegkundige met meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van volwassenen met diverse psychische problematiek, biedt LZ Paardencoaching een bijzondere vorm van ondersteuning. Deze coaching is voor mensen die kampen met autisme, burn-out, depressie of traumaklachten. Hoewel onze coaching geen vervanging is voor een medische behandeling, kan het een waardevolle aanvulling zijn in verschillende stadia van het behandelproces.


Wat is Paardencoaching?

Paardencoaching is een vorm van coaching en/of begeleiding waarbij paarden worden ingezet om mensen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling of tijdens hun proces van herstel. Paarden zijn als kuddedieren van nature zeer sensitief en kunnen subtiele veranderingen in het gedrag en de emoties van mensen aanvoelen. Deze eigenschap maakt ze tot perfecte co-coaches in sessies waarbij gewerkt wordt aan zelfbewustzijn, communicatievaardigheden, en emotionele regulatie.

De rol van LZ Paardencoaching

Als GGZ verpleegkundige combineer ik mijn medische kennis en ervaring met de sensitieve aard van paarden om een brug te slaan tussen traditionele geestelijke gezondheidszorg en alternatieve benaderingen. Mijn doel is om cliënten een veilige en ondersteunende omgeving te bieden waarin ze, met behulp van paarden, kunnen werken aan hun persoonlijke groei en herstel. Hieronder valt onder andere:

  • Autisme
  • Burn-out
  • Depressie
  • Traumaklachten


Wat biedt LZ Paardencoaching?

Individuele Sessies: Persoonlijke aandacht en maatwerk in elke sessie, gericht op de specifieke behoeften en doelen van de cliënt.

Deze sessies zijn bedoeld om ondersteunend te zijn tijdens een behandeling, als overbrugging naar een andere behandeling of als nazorg.


Waarom kiezen voor LZ Paardencoaching?

De combinatie van professionele GGZ ervaring en de inzet van paarden biedt een unieke benadering die niet in traditionele therapieën wordt gevonden. De interactie met paarden biedt directe feedback en reflectie die cliënten kunnen gebruiken in hun proces van zelfinzicht en herstel. Bovendien biedt de natuurlijke omgeving van de paardencoachsessies een rustgevende achtergrond die bijdraagt aan het welzijn van de cliënten.


Geen vervanging, maar een aanvulling.

Het is belangrijk om te benadrukken dat LZ Paardencoaching niet bedoeld is als vervanging van traditionele medische behandeling. Het dient als een aanvullende methode die, in combinatie met andere behandelingen, kan bijdragen aan een sneller en duurzamer herstel. De sessies zijn ontworpen om cliënten te ondersteunen bij het vinden van nieuwe manieren om om te gaan met hun problemen, het verhogen van hun zelfvertrouwen en het verbeteren van hun levenskwaliteit.


Contact en Informatie

Voor meer informatie over wat LZ Paardencoaching voor u kan betekenen, nodigen we u uit contact met ons op te nemen. Samen kunnen we kijken naar uw situatie en bespreken hoe paardencoaching een rol kan spelen in uw herstelproces of persoonlijke ontwikkeling. Laat de unieke kracht van de band tussen mens en paard ook u ondersteunen op uw weg naar herstel en groei.